Koncert: Ivo Perkušić i FADO5

are you going to attend Koncert: Ivo Perkušić i FADO5?
Yes, I am  No one is attending yet.

Ivo Perkušić, akademski je glumac i profesor engleskog i talijanskog jezika i književnosti. Član je glumačkog ansambla Gradskog kazališta mladih u Splitu. Dok je u boravio u Portugalu kroz učenje portugalskog jezika zaljubio se u fado, kojeg i sam počinje pjevati. Imao je niz nastupa u Hrvatskoj. Nastupao je i u Lisabonu, u poznatoj kući fada “Tasca do Chico” u Bairro Altu gdje se upoznao i s Marizom, jednom od najvećih fado pjevačica današnjice. Pjevajući fado ostvario je jednu od najljepših i najznačajnijih koncertnih suradnji, na Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju, s Anom Mourom, fadisticom svjetskog glasa koja je pjevala s Rolling Stonesima, Princeom…
Na ovogodišnjem 64. Zagrebačkom festivalu, Ivo Perkušić se predstavio s pjesmom “Vrijeme”.

Fado Quinta manji je sastav fado priče nastale između Sanctus Domnia i Ive Perkušića. Akustična gitara, mandoloncello, portugalska gitara, mandolina i cajon dio su instrumentalne podloge fado izvedbe koja u svojem intinminijem izdanju nudi čistu emociju i izravan kontakt s publikom. Pavle Sviličić, predvodi sastav glazbenika, a svojom muzikalnošću i talentom, iskazao se kao autor brojnih klasičnih, ali i suvremenih kompozicija za orkestar i solo izvođače. Jedini je glazbenik u Hrvastkoj koji svira portugalsku gitaru, instrument uz koji se vezuje i sam fado. Branko Arsekin, glazbenik s iznimnim senzibilitetom za akustičnu gitaru ima bogato iskustvo kako u suvremnoj, tako i u tradicionalnoj glazbi, svirajući, ali i skladajući. Tomislav Kalebić, profesor glazbe, na bas gitari otvara dimenziju fada poznatu tek suvremenim interpretacijama toga žanra kojemu pribjegavaju danas i tradicionalni portugalski izvođači. Ivana Kenk Kalebić prva je od samo četiri diplomirane profesorice mandoline u Hrvatskoj i svojom ženskom energijom pridonosi emotivnoj priči nerskidivoj od fada. Goran Grgurev, iskusni bubnjar, u fado izričaju donosi ritam cajona i udaraljki koje se savršeno ugrađuju u sliku FADA kao cijeline. FADO5 predstvalja tim koji želite čuti i koji ćete pamtiti.

Who is it for?All ages – Family

HOW MUCH

Tickets : How to get tickets?

Phone:
Email:
At the door: If available. – call & check if available

WHEN & WHERE

Date & Time: Wednesday, August 16, 2017 | 21:00 PM to Wednesday, August 16, 2017 | 21:00 PM
Venue & Address : Trg Sv. Justine, HR-20260 Korčula, Hrvatska &

Organizers

CENTAR ZA KULTURU KORČULA

Visited 16 times, 1 Visits today

Related Events

 • Zagorska noć

  Zagorska noć

  Turistička promocija Krapinsko zagorske županije “Bajka na dlanu”! Nastupaju: KUD Matija Gubec Gornja Stubica i tamburaški sastav Arka. Degustacija domaćih proizvoda Gupčevog kraja. Who is it for?All… Read more »

 • Otvaranje XXV. blatskog ljeta

  Otvaranje XXV. blatskog ljeta

  16. srpnja 2017 na blatskoj plokati svečano otvaranje XXV. blatskog ljeta. Nakon svečanog otvaranja manifestacije prigodan program “Kako smo se igrali i kako se igramo” Who is… Read more »

 • Večer s udrugom mladih Lumpar

  Večer s udrugom mladih Lumpar

  Večer s udrugom mladih LUMPAR ovaj put “Igre na plaži” razne discipline + pečeno meso i zabava Who is it for?All ages – Family HOW MUCH Tickets… Read more »

Add a Review